Μεταμόσχευση Νεφρού
 
Τα νεφρά σας δε δουλεύουν σωστά, και σας είπαν ότι χρειάζεστε μεταμόσχευση νεφρού για να θεραπεύσετε την αρρώστεια σας. Πολλοί ασθενείς ελπίζουν για την ευκαιρία ενός μοσχεύματος. Είναι φυσικό όμως αυτές οι ελπίδες να αναμειγνύονται με ανησυχία. Ωστόσο η μεταμόσχευση είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια. Κάθε μέρα, σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταμοσχεύσεις νεφρών δίνουν σε εκατοντάδες σοβαρά άρρωστους ανθρώπους την ευκαιρία για μια υγιή και ενεργητική ζωή.
Το ποσοστό επιτυχίας των μεταμοσχεύσεων νεφρών έχει αυξηθεί σηματνικά από την εποχή των πρώτων μοσχευμάτων. Πριν από 20 χρόνια, μόνο το 35% των μεταμοσχευμένων νεφρών λειτουργούσε σωστά με την πάροδο ενός χρόνου. Τώρα, χάρη στην συνεχή πρόοδο της ανοσοκατασταλτικής θεραπείας και των χερουργικών τεχνικών, όλοι οι ασθενείς μπορούν να ευελπιστούν ότι θα έχουν ένα λειτουργικό νεφρό για πολλά χρόνια.
 
Αυτό το site σχεδιάστηκε για να σας πληροφορήσει σχετικά με τη μεταμόσχευση νεφρών και να συμπληρώσει τις πληροφορίες που σσς δίνονται από το ιατρικό προσωπικό.
Πολλές από τις ερωτήσεις σας μπορεί να απαντηθούν από αυτό το βιβλίο, αλλά μη φοβηθείτε να ρωτήσετε αν δεν είστε βέβαιοι για ορισμένα ζητήματα. Θα ανακαλύψετε επίσης ότι οι άλλοι ασθενείς που φέρουν μοσχεύματα είναι μια πολύ καλή πηγή πληροφοριων και καθησυχασμού. Θέλουμε να γίνετε ειδικοί σχετικά με τα νεφρά σας, γιατί αυτό θα βοηθήσει την επάνοδό σας και θα υποστηριξει την ομάδα επίβλεψης της υγείας σας.